درگاه نمایش در راینو با شناخت زوایای دید

یکی از اصلی ترین و پایه ای ترین موارد جهت شروع یادگیری نرم افزار راینو شناخت درگاه نمایش در راینو یا همان Viewport است. شناخت اینکه ما چه Viewport هایی داریم و هریک از این درگاه های نمایش در راینو ، محصول نهایی مدلسازی را با چه ساختار بصری به ما نمایش می دهند بسیار مهم است. اگر میدانی را در نظر بگیرید که در هر 4 خیابان منتهی به آن یک ساختمان وجود داشته باشد و در هر 4 ساختمان یک پنجره رو به این میدان وجود داشته باشد ما می توانیم 4 صحنه ی متفاوت از این میدان را از این ساختمانها مشاهده کنیم.
 
در نرم افزارهای سه بعدی و دو بعدی نظیر 3dsmax یا اسکچاپ و… هم با مفهوم درگاه یا پنجره نمایش یا همان Viewport سروکار داریم.بنابراین درگاه نمایش در راینو را می توان جهات مختلف دید نسبت به سوژه یا جئومتری دانست. برای آنکه با مفهوم محیط و بستر کار در نرم افزار راینو بیشتر آشنا شوید پیشنهاد می کنم علاوه بر مشاهده و مطالعه این مقاله ، مقاله دستگاه مختصات در نرم افزار راینو و اتوکد را هم مطالعه کنید.

شناخت درگاه نمایش در راینو

 
در این ویدیو آموزشی پنرجه های نمایش در راینو یا Viewport ها را به شما معرفی می کنیم.نقش هر پنجره در نمایش سوژه چیست؟ چگونه می توان درگاه مورد نظر را فعال کرد؟ دستوری که در محیط نرم افزار راینو اجرا میکنیم در کدام پنجره اجرا می شود؟ نحوه جابجایی بین پنجره ها به چه صورتی است؟ و سوالات دیگر که همگی این موارد را در رابطه با viewport های راینو در این ویدیو آموزشی به آن پرداخته ایم.

 

درگاه نمایش پیش فرض در راینو

راینو بصورت پیش فرض دارای 4 درگاه نمایش است.هریک از این viewport ها قابل تغییر به دیگری است و می توان حالت های مختلف چیدمان Viewport ها را تعریف کرد. قبل از هر چیزی ابتدا لازم است انواع Viewport ها را بشناسیم.

خواندن
آموزش تکنیک مدلسازی زنجیر در راینو

1- پرسپکتیو (Perspective)

یکی از پرکاربردترین و اصلی ترین درگاه های نمایش در راینو است و ما در این محیط سوژه مورد نظر را بصورت 3 بعدی در اختیار داریم. در این محیط با مفهوم نقاط گریز و حالت پرسپکتیو یک نقطه ای و دو نقطه ای و همچنین حالت نمایش ایزومتریک سروکار داریم که در این بخش به آن ها نمی پردازیم.

2- نما از بالا (Top)

درگاهی است که حالت نمایش دو بعدی از نمای بالای سوژه یا آبجکت را در اختیار ما می گذارد.

3- نما از روبرو (Front)

درگاهی است که ما میتوانیم سوژه را از نمای روبرو بصورت دو بعدی ببینیم.

4- نما از طرفین (Right-Left)

پنجره ای است که نمای سمت راست و یا چپ سوژه را بصورت دو بعدی در اختیار ما می گذارد.

 

این 4 درگاه نمایش در راینو بصورت پیش فرض 4 کاشی برابر و هم اندازه هستند که در کنار هم قرار داده شده اند. حال اگر بخواهیم ما در یک محیط نمایش اقدام به مدلسازی و یا ترسیم کنیم چه کنیم؟

 

بزرگ کردن درگاه نمایش در راینو

 

قطعا انجام ترسیمات دو بعدی و یا سه بعدی در درگاه های نمایش کوچک علاوه بر اینکه سخت است، درک ما از سوژه را هم کاهش می دهد. بنابراین برای اینکه بتوانیم درگاهی را در دسکتاپ خود بزرگتر داشته باشیم می توانیم از روش های زیر استفاده کنیم:

 

1- می توان بر روی عناون آن درگاه نمایش دبل کلیک کنیم تا حالت بزرگ شده ان viewport را در اختیار داشته باشیم. همچنین برای اینکه مجددا به حالت 4View یا پیش فرض برگردیم و 4 درگاه را در کنار هم داشته باشیم کافی است رو عناون ان viewport دبل کلیک کنیم.

خواندن
پنلسازی در نرم افزار راینو (3D paneling)

2- راه دیگر استفاده از کیبرد است. می توان با تایپ دستور Maxviewport در Command Line پنجره نمایش فعال را بصورت بزرگ شده در اختیار داشت و با تایپ مجدد آن به حالت 4View یا پیش فرض بازگشت.

3- روش دیگر بزرگ کردن درگاه نمایش در راینو استفاده از شورتکی است. می توان با کلیک ترکیبی Ctrl+M درگاه نمایش را بزرگ و کوچک کرد.

 

جابجایی بین درگاه نمایش در راینو

 

برای اینکه بین درگاه های نمایش در راینو جابجا شویم می توان با مؤس و بصورت دستی این فرایند را انجام داد و همینطور از طریق کیبرد. در پایین صفحه نمایش در راینو یک تب تحت عنوان Viewporttab وجود دارد که ما می توانیم بر اساس نیاز خود با کلیک بر روی هر Viewport به آن درگاه نمایش برویم. هر 4 درگاه Perspective – Top – Front – Right در این تب قرار داده شده است که ما تنها با یک کلیک ساده ، آن Viewport را فعال می کنیم.

این تب (Viewport tabs) قابلیت افزودن تب های دیگر و نماهای دیگر را هم دارد. روش دیگر در جابجایی بین تب ها استفاده از شورتکی است. تقریبا در تمام نرم افزارهایی که اساس و طراحی تب دارند مانند اتوکد ، گوگل کروم و … ما می توانیم با کلیک ترکیبی Ctrl+Tab بین تب های مختلف از چپ به راست و یا رو به جلو جابجا شویم. به این حالت Forward Tab Cyclingمی گویند. همچنین برای حرکت بین تب ها از راست به چپ باید از کلیک ترکیبی Ctrl+Shift+Tab استفاده کنیم. به این فرایند Reverse Tab Cycling گفته می شود. در راینو هم ما می توانیم با کلیک ترکیبی Ctrl+Tab  و Ctrl+Shift+Tab مابین پنجره های نمایش جابجا شویم.

خواندن
تکرار دستور در نرم افزار راینو (Asterisk Symbol)

 

حذف تب درگاه نمایش در راینو

 

طبیعتا وقتی از شورتکی ها در محیط نرم افزار راینو استفاده می کنیم می توانیم آن ابزار یا تب را پنهان کنیم تا محیط دسکتاپ بزرگتری در اختیار داشته باشیم. با استفاده از شورتکی ها می توانیم بین تب ها جابجا شویم. بنابراین می توانیم Viewport Tabs را در پایین صفحه نمایش در راینو پنهان کنیم. برای این کار کافی است عبارت Viewporttabs در Command line اجرا کنیم و از Option های این ابزار عبارت Hide را انتخاب کنیم.

حال اگر بخواهیم مجدد Viewpot Tabs را داشته باشیم کافی است پس از تایپ این دستور در Command Line از  Option ها گزینه Show را انتخاب کنیم. در Option های ابزار Viewport Tabs می توانیم با گزینه Align محل قرار گیری پنجره نمایش را در محیط تغییر بدیم.

 

سخن پایانی

 

قبل از شروع به یادگیری نرم افزار راینو توصیه می کنیم که ابتدا در مقاله راینو و تفاوت بی نظیر آن با سایر نرم افزار های مدلسازی سه بعدی به شناخت و عملکرد نرم افزار راینو بپردازید. علم به ساختار و نحوه عملکرد نرم افزاری که قصد یادگیری آن را داریم قطعا کمک شایانی در درک ابزارها و پایه ریزی هدف نهایی ما خواهد کرد.

 

در صورتیکه هرگونه سوال و یا ابهامی در رابطه با درگاه نمایش در راینو یا Viewport  ها دارید می توانید سوالات خود را در بخش نظرات همین صفحه مطرح کنید. همکاران ما در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخگوی شما خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *